Soulex Battle of the Bands 2024

Battle of the Bands is een van de drie muziek activiteiten die jaarlijks door muziekvereniging Soulex georganiseerd wordt. Gisterenavond streden vijf bands op het podium in het Zuiderpoortcafé.
Als eerste band op het podium de formatie Project Mayhem uit Hamont, heerlijke oude covers van bekende rockbands tot Urbanus toe.

Daarna was het de beurt aan No Denial is een alternatieve (hard)rockband afkomstig uit Weert. Met de heerlijke drums, mooie baslijnen en harde gitaarsolo’s brachten zij heerlijk covers ten gehore. In 2023 won deze band het Van Horne Pop.

Als derde op het podium Rockin’ Roots, deze band is ontstaan uit een groepje muzikanten uit Budel, Neer en Ospel met een voorliefde voor rock en bluesmuziek. Zij spelen o.a. covers van de Red Devils, ZZ Top, The Rolling Stones en vele anderen.

Booze ’n Blues, een jonge band met een voorliefde van blues en bluesrock uit Weert.
4 bandleden tussen de 20 en 24 jaar jong maken een mix van shuffle/straight blues en bluesrock met songs van oa. John Mayer, Stevie Ray Vaughn en Jimi Hendrix.

Als laatste op het podium Middle Green, vier jonge muzikanten van 17 en 18 jaar uit Nederweert. In 2023 was deze band ook aanwezig op dit podium en toen grepen ze net naast de eerste plaats. Middle Green speelt covers maar werkt ook hard aan eigen nummers, hiervan werden er drie ten gehore gebracht deze avond.

Na een wijs beraad van de drie koppige jury en de stemmen van het publiek die mee mochten oordelen via een QR-code kwam de Nederweerter band Middle Green dit jaar als winnaar uit de bus. Zij mogen een jaar lang de wisseltrofee in de prijzenkast zetten en een eigen demo gaan opnemen bij Artiztic Sound in Hapert.