112 fotografie 2023

Als freelance fotograaf werk ik in de directe omgeving van mijn woonplaats als 112 fotograaf. Als het mogelijk is ga ik beelden maken op de locatie van het voorval. De gemaakte beelden en het daarbij horende verslag worden aangeboden aan diverse nieuwsmedia.

Donderdag 26 oktober rond 12.30uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval aan de Bocholterweg in Weert. Net buiten de kom van Altweerterheide was een personenauto tegen een boom beland. Brandweer, politie en ambulance werden opgeroepen. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen maar werd ook weer gecanceld vanwege de mist. Hierop werd de traumahelikopter uit Duitsland aangestuurd om hulp te verlenen. De bestuurder is door de brandweer uit het voertuig gehaald en onder begeleiding van de trauma arts naar het ziekenhuis gebracht.


Maandag 25 september even na 18.30uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding met letsel op de N266 – Rijksweg Noord in Nederweert. Een personenauto met aanhangwagen en een zware Pick-up truck waren frontaal met elkaar in botsing gekomen. Gelukkig konden alle inzittenden zelf de voertuigen verlaten. Ambulance personeel heeft betrokkenen gecontroleerd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De berger is opgeroepen om de zwaar beschadigde voertuigen af te slepen.

Vrijdag 11 augustus even voor 20.00uur werd de brandweer van Nederweert opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Ommelpad. Ter plaatse had het stro in een combine vlam gevat tijdens het maaien en dorsen van het graan. De chauffeur wast met een brandblusser het brandende stro onder combine al te blussen om erger te voorkomen. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het karwei afgemaakt.

Woensdag 14 juli Tijdens de werkzaamheden bij de brug aan de Heldensedijk in Meijel is vandaag een hoofdwaterleiding geraakt. Deze zogeheten transportleiding van 250mm is de verbindingsleiding tussen het waterstation van Helden en het waterstation van Ospeldijk. Deze transportleiding loop onder het Kanaal van Deurne en de Helenavaart door. Mocht een van de twee waterstations door storing uitvallen dan kan er door middel van het openen van een klep de watervoorziening hersteld worden. Een kraanmachinist heeft de stalen leiding net weten te raken met een lekkage tot gevolg. Op dit moment wordt er door de monteurs van WML gewacht op speciale onderdelen om de leiding tijdelijk af te sluiten. Bewoners en het industrieterrein aan de kant van Helden krijgen dan water vanuit Helden en de Bewoners aan de kant van Meijel blijven water krijgen uit Ospeldijk. Omdat de leiding waarschijnlijk niet te repareren is moet er vermoedelijk een nieuwe leiding onder de beide kanalen doorgeboord worden.

Zondag 18 juni werd er een waterleidingbreuk gemeld aan de Plattepeeldijk in Ospel. Medewerkers van WML waren snel ter plaatse en sloten de waterleiding af. Het werk op zondag kon beginnen, de ondergronds leidingen werden blootgelegd en het lek gerepareerd. Een van de bewoners verderop in de straat was blij dat er snel gehandeld werd en bood de medewerkers lekker verse eieren aan. Om 19.30 uur waren de laatste afrondende werkzaamheden aan de Plattepeeldijk. He lek was gedicht, het gat gevuld met schone droge grond en de leiding werd gespoeld. Het spoelen is nodig om de eventuele zandresten te verwijderen maar zeker ook om de lucht uit de leiding te laten ontsnappen. Volgens een van de medewerkers was de klus snel geklaard en kon men nog even gaan genieten van een stukje Vaderdag.

Vrijdag 31 maart. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen naar een bedrijfsongeval aan de Gebbelsweg in Ospel. In het bedrijf was een medewerker hard ten val gekomen en liep hierbij verwondingen op. De verwondingen waren zo ernstig dat ook het Mobiel Medisch Team werd ingevlogen. Het slachtoffer is gecontroleerd en gestabiliseerd en vervolgens met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Donderdag 30 maart heeft er rond 17.15 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Astenseweg (N279) in Meijel. Een bestuurder van een bestelbusje raakte van de weg en kwam daarbij tegen een boom tot stilstand. Hoe het slachtoffer van de weg raakte en het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk. Brandweer, politie en een ambulance zijn aanwezig, de brandweer heeft met hulp van het ambulance personeel de persoon uit het busje bevrijd. Een buurtbewoner verleende eerste hulp aan het slachtoffer, het slachtoffer is aanspreekbaar en zal door de ambulancepersoneel worden onderzocht. De weg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Woensdag 22 maart. Een vrachtauto met 35m3 mest moest zijn vracht aan de Moostdijk in een container lossen. Bij het uitwijken voor een tegenligger ging het mis, de vrachtauto kwam in de vochtige berm en viel toe heel rustig om. Door de druk op de ondergrond is de waterleiding gebroken en hiervoor kwam een monteur van WML ter plaatsen. De mest wordt overgepompt in een andere vrachtauto. De gekantelde wagen zal later recht gezet gaan worden wat naar verwachting nog een hele klus zal zijn.

Zondagmiddag 5 februari omstreeks 12:00 uur kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding letsel op de Horick in Ospel. Ter plaatsen was een automobilist rechtdoor gereden in een flauwe bocht en kwam hierdoor in de sloot terecht. Aanwonende die buiten waren hoorde een enorme klap en hebben de bestuurder geholpen om uit het voertuig te komen. Bestuurder was gewond aan het hoofd maar is zelf in de ambulance gestapt en daar gecontroleerd. Slachtoffer is met de ambulance meegegaan voor verder onderzoek. De auto is afgesleept door een berger.