112 fotografie 2022

Maandagmiddag 29 augustus omstreeks 13:40 uur kreeg de brandweer een melding van een brand op de Katsberg in Meijel. Op een onverharde weg stond een verlaten bedrijf bus zonder kentekenplaten in brand. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Een waterwagen kwam ter assistentie naar de locatie. De bus werd na de brand voorzichtig geopend omdat niet bekend was welke eventuele lading in de bus aanwezig zou zijn, maar laadruimte bleek leeg te zijn. Onderzoek wordt ingesteld.

Zaterdag 27 augustus kreeg de brandweer van Meijel een melding woningbrand aan de Langstraat in Meijel. Boven een aanbouw achter de woning was rookontwikkeling waargenomen. De bewoners haalde snel de kinderen uit bed en brachten deze naar buiten. Een ambulance heeft de kinderen en vader gecontroleerd of er rook ingeademd was. Gelukkig was dit niet zo en mocht de ambulance snel terug naar de kazerne. De brandweer heeft het brandje snel geblust. Stichting Salvage zal komen om de schade op te nemen en mee op te ruimen.

Zondag 3 juli vond er een ongeval plaats langs de Venloseweg in Ospel. Een personenauto was frontaal tegen een boom gereden, het betrof hier een eenzijdig ongeval. Veel hulpdiensten ter plaatsen en ook een trauma helikopter werd opgeroepen voor bijstand. Het slachtoffer werd in de ambulance gecontroleerd door ambulance personeel en de trauma arts. Volgens de berichten was het slachtoffer stabiel en is per ambulance naar het ziekenhuis in Venlo vervoert. Het verkeer dat veelal onderweg was naar Meijel voor het OLS had veel hinder van het ongeval. Omleidingroutes werden nu opnieuw omgeleid. Iemand van de organisatie van het OLS kwam zelf met de politie ter plaatsen om een kijkje te nemen.

21 maart 2022
Even na 19.30 uur vond er een aanrijding plaats aan de Meijelsedijk / Moostdijk in Ospeldijk. Een personenauto kwam uit de Moostdijk en wilde de Meijelsedijk opdraaien richting Meijel. Op datzelfde moment kwam er een personenauto vanuit Meijel over de Meijelsedijk richting Ospel gereden, een aanrijding tot gevolg. De personenauto vanuit Meijel zou volgens ooggetuigen met zeer hoge snelheid over de Meijelsedijk gereden hebben. Deze raakte hierbij de achterzijde van de auto die vanuit de Moostdijk kwam en kwam verderop tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Door de klap is de lantaarnpaal volledig uit de grond gerukt en in twee stukken bij buurtbewoners in de tuin beland. In de auto die vanaf Meijel kwam zaten drie personen. Binnen enkele minuten kwam er een busje vanuit Meijel aangereden die stopte en waar de drie inzittende snel zijn ingestapt. Met hoge snelheid werd het ongeval verlaten in de richting van Ospel en liet men de bestuurder van de andere auto verbaasd achter. De berger heeft de auto’s meegenomen, de kabel van de lantaarnpaal wordt door een gespecialiseerd bedrijf veiliggesteld.